Onroerend goed in het buitenland : Onroerend goed in het buitenland (Gits)

Uw appeltje voor de dorst? Verslik u niet in de fiscale aspecten.

Wie een woning overweegt te verwerven buiten de Belgische landsgrenzen, zal vroeg of laat geconfronteerd worden met de fiscale aspecten van zo’n aankoop. De buitenlandse belastingelementen, gecombineerd met het Belgische luik ervan, worden toegelicht tijdens dit seminarie.
In dit seminarie wordt besproken wat de fiscale gevolgen zijn van de aankoop, het bezit, de verkoop en de successieplanning van buitenlands onroerend goed.

Hoe worden periodieke inkomsten uit buitenlands onroerend goed belast? Wat met meerwaarden? Wat is terzake de rol van de dubbelbelastingverdragen? Mag de Belgische belastingambtenaar zich naar het buitenland begeven om er ter plaatse inlichtingen in te winnen over de huurwaarde? Of bestaat er automatische gegevensuitwisseling tussen de buurlanden onderling? Wat met de belasting in het buitenland? En wordt er in België rekening gehouden met de eventueel in het buitenland betaalde belasting?
Er wordt vervolgens nagegaan wat er gebeurt op het vlak van successierechten indien de nalatenschap van een Belgisch rijksinwoner een in het buitenland gelegen onroerend goed bevat. Zijn er landen waarmee België een overeenkomst tot voorkoming van dubbele belasting inzake successierechten heeft afgesloten? Hoe wordt de heffingsbevoegdheid in dat geval geregeld? En wat ten slotte met de buitenlandse erfbelasting?
Tijdens de presentatie komen ook een aantal internrechtelijke fiscale aspecten van een aantal populaire landen ter sprake.

Docent: Wim VERMEULEN, vennoot Cazimir Advocaten

Bijkomende informatie mbt dit seminarie:

Datum:08-09-2020
 
Locatie:De Oude Melkerij
Stationsstraat 143
8830 Gits
Spreker(s):Wim VERMEULEN
 
Aanvang:19:00
Einduur:22:00
Aantal uren attest:03:00

Klik hier om u in te schrijven voor dit seminarie

Indien u reeds lid bent, klik hier om in te loggen.